Riigi toeta jäänud rohelisi ja Rahvaliitu võlakoorem ei rusu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliidu õhupallid.
Rahvaliidu õhupallid. Foto: Margus Ansu

Riigikogus esindatusest ja seega ka edaspidisest riigi toetusest ilma jäänud Eestimaa Rohelised ja Rahvaliit väidavad, et kampaaniaks tehtud kulutused suudetakse probleemideta katta.

«Pidime arvestama sellega, et me ei pääse riigikokku ja kampaaniaga me suuri võlgu ei tekitanud või ei tekitanud üldse,» rääkis Rahvaliidu peasekretär Taavi Pirk portaalile valimised.err.ee.

«Need käibevõlad, mis meil täna on, ei ületa 10 000 euro piiri.»

Riigikogu valimistel makstud kautsjon summas 49 000 eurot jääb erakonnal tagasi saamata. «See teebki kõige kurvemaks, aga oleme arvestanud sellega. Me ei võtnud kampaaniaga endale riske,» märkis Pirk.

Ka roheliste eestkõneleja Aleksei Lotman märkis, et finantsolukorra pärast «nuttu ja hala pole». «Meie kohustused saavad kõik õigel ajal makstud, selles ei ole küsimust,» sõnas Lotman. «Te ju märkasite, et meie reklaamid ei kaunistanud linna.»

Eelmisel aastal said mõlemad erakonnad riigieelarvelist toetust viis miljonit krooni ning tänavu esimeses kvartalis 80 000 eurot. Edaspidi peavad nii Rahvaliit kui ka rohelised leppima 9600 euro suuruse toetusega aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles