Kagu-Eestit ähvardab poliitiline lainetus

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva linnapea Tarmo Tamm
Põlva linnapea Tarmo Tamm Foto: Margus Ansu

Riigikogu ja valitsuse uue koosseisu paikapanek võib Kagu-Eestis kaasa tuua poliitilise lainetuse, sest nii Võru kui Põlva linnajuhid on riigikogu asendusliikmete nimistus kõrgetel kohtadel.

Keskerakondlasest Põlva linnapea Tarmo Tamm saab võimaluse minna riigikokku juhul, kui valituks osutunud kaasvõitlejatest leidub veel mõni loobuja peale Edgar Savisaare, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Tamm ei osanud öelda, kellest võiks tema lahkumisel Põlva linnapea saada ja tema sõnul küsiti seda temalt ka valimiste ajal pidevalt.

Põlva linnavolikogu esimees, Isamaa ja Res Publica liidu liige Koit Jostov ütles, et koalitsioonilepingu järgi kuulub linnapea koht Keskerakonnale ja nemad peavad ka linnapea kandidaadi volikogule välja pakkuma.

Kui IRL peaks koalitsiooni minema ning valimisringkonna esinumber Jaak Aaviksoo võtab kanda mõne ministriportfelli, on parlamendi uksed valla ka Võru linnapeale Ülo Tulikule, kellele mantlipärija leidmine omade seast võib osutuda trikiga ülesandeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles