Andrus Blok: tõetund tuli kätte

Merje Pors
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Blok.
Andrus Blok. Foto: Margus Ansu

Rahvaliidu esimehe Andrus Bloki sõnul tuli eile kätte erakonna tõetund ning valimistulemused olid Rahvaliidule rasked.

«Peame tõdema, et riigikogu järgmises koosseisus me pole,» avaldas Blok tänasel pressikonverentsil kahetsust. Erakonna peasekretär Taavi Pirk lisas, et kui teised erakonnad mängisid kõrgliigas, siis Rahvaliit mängis aste allpool. «Majanduslikud seisud panevad ka asja paika.»

Kommenteerides Mart Laari prognoosi, et Rahvaliitu järgmistel riigikogu valimistel ei näe, vastas Blok: «Mart ei peaks Nõia-Intsu moodi arvamust avaldama.»

Rahvaliidu juhatus koguneb sel nädalal ja arutab tekkinud olukorda. Praegu ei ole erakonna tulevik selge ning Blok pole veel otsustanud, kas ta astub esimehe kohalt tagasi.

Rahvaliidu vajalikkuses on Pirk ja Blok kindlad. «Mina teist erakonda ei näe, kes seisaks maarahva ja väikeettevõtluse eest,» märkis Pirk. «Nii kaua, kui regionaalministrid tulevad Tallinna kesklinnast, ei ole võimalik, et maaelu paraneks.»

Mõne teise erakonnaga ühinemisest on meeste hinnangul veel vara rääkida. Sotside valimistulemus tuli Pirgi ja Bloki meelest tugevam ka seetõttu, et nendega ühinesid endised nimekamad rahvaliitlased.

Rahvaliidu valimiskampaania läks maksma 50 000 eurot koos kautsjonite ja erakonna liikmete oma panustega. Võrdluseks võib öelda, et näiteks Isamaa ja Res Publica Liidu kampaania läks maksma 1,3-1,4 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles