IRLi nimekirjas valitud lähevad kõik riigikokku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRL Radissoni hotellis valimistulemusi ootamas
IRL Radissoni hotellis valimistulemusi ootamas Foto: Peeter Langovits

Isamaa ja Res Publica Liidu pressiesindaja Rauno Veri sõnul lähevad nende nimekirjast riigikokku kõik valitud inimesed, mis tähendab, et tuleb otsima hakata näiteks uut Põlva maavanemat ja Pärnu abilinnapead.

Senise Põlva maavanema Priit Sibula sõnul määratakse keegi tema kohusetäitjaks ja siis toimub kõik vastavalt seadusele ehk regionaalminister esitab uuele kandidaadile ettepaneku.

Kui kaua uue maavanema leidmine aega võib võtta, ei soovinud Sibul oletada, kuid ta lisas, et tema puhul kestis protsess umbes pool aastat.

Pärnu abilinnapea Annely Akermanni sõnul pole ta lahkumisavaldust veel esitanud, sest soovib enne tutvuda linna põhimäärusega. Lisaks on ta täna vastu võtnud õnnitlusi.

Küll aga on selge, et IRLi Pärnu osakond tuleb 17. märtsil kokku ja siis valitakse talle asendaja.

IRLi nimekirjas said riigikokku Mart Laar, Juhan Parts, Ken-Marti Vaher, Urmas Reinsalu, Tõnis Lukas, Helir-Valdor Seeder, Marko Mihkelson, Ene Ergma, Jaak Aaviksoo, Marko Pomerants, Aivar Kokk, Annely Akkermann (), Margus Tsahkna, Priit Sibul, Tõnis Palts, Toomas Tõniste, Andres Herkel, Erki Nool, Siim Valmar Kiisler, Sven Sester, Kaia Iva, Reet Roos ja Indrek Raudne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles