Vooglaid: Keskerakond kaotas mitmes mõttes

Merje Pors
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülo Vooglaid.
Ülo Vooglaid. Foto: Kalev Lilleorg

Keskerakond kaotas eilsetel valimistel mitmes mõttes, sotsiaaldemokraatide tegelik tõus aga alles algab, leiab emeriitprofessor Ülo Vooglaid.

«Keskerakond - kas nüüd tervikuna-, aga paljud inimesed sealt saavad väga hästi aru, millistel eeldustel oleks erakonnal väljavaateid Eesti poliitikaelus etendada tähtsat osa,» vahendab ERR Uudised Vooglaiu intervjuud Vikerraadios.

 «Paljud Keskerakonna väärtused on ju inimestele väga olulised, aga selle kõrval on mitmed asjad, millest kas ei saada aru või ei peeta tähtsaks,» lisas Vooglaid.

Suureks muutuseks Eesti ühiskondlik-poliitilises elus pidas emeriitprofessor seda, et sotsiaaldemokraadid ennast tutvustasid.

«Tõsi, veel ei suutnud nad saavutada positsiooni, mis võimaldaks neil hakata etendama riiklikus regulatsioonis tähtsamat osa, aga arvan, et siit algab nende tegelik tõus,» uskus Vooglaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles