Laanet kogus mandaadi kõrvaletõrjumisest hoolimata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Laanet
Kalle Laanet Foto: Mihkel Maripuu

Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa ringkonnas suuruselt kolmanda häältesaagi saanud Keskerakonna liige Kalle Laanet uskus, et inimesed hindasid sellega tema tegemisi ja väljaütlemisi.

Keskerakond oli kogunenud valimistulemusi ootama Kuressaare Ajamajja, kus vallandus peale teadasaamist, et nimekirja teine number on teinud riigikogu mandaadi väärilise tulemuse, ilmselgelt kergendust märkiv aplaus, kirjutab Saarte Hääl.

Laanet ütles ajalehele, et tulemus tähendab seda, et inimesed on järelikult hinnanud seda, mida ta on teinud ja välja öelnud. Seda mitte ainult viimase aja sündmuste valguses, vaid üleüldse.

Laanet märkis ka, et tema edu taga on suuresti ka talle toeks olnud meeskond.

Laanetit toetanud ja ka eile kohal viibinud Ain Seppik ütles, et tema oli Laaneti mandaadi saamises kindel. Seppik nõustus väitega, et Laanetile antud häältest oli osa kindlasti n-ö protestihääled, et erakonnas hakkaks midagi muutuma.

Keskerakond paigutas Laaneti nimekirja teiseks numbriks, mille põhjuseks pidas Laanet ise oma väljaütlemisi Edgar Savisaare rahaskandaali ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles