Sotsid said riigikokku 12 uut liiget

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna valimispidu. Pildil erakonna juht Sven Mikser.
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna valimispidu. Pildil erakonna juht Sven Mikser. Foto: Toomas Huik

Riigikokku üheksa lisakohta saanud sotsid võivad esialgsete tulemuste põhjal Toompeale viia 12 uut inimest, kuid see number võib võimalike loobujate tõttu veel muutuda.

Sotside uutest tegijatest pääsesid riigikokku Urve Palo, Andres Anvelt, Ivari Padar, Jaan Õunapuu, Marianne Mikko, Neeme Suur, Rannar Vassiljev, Helmen Kütt, Jevgeni Ossinovski, Jaak Allik, Karel Rüütli ja Kajar Lember.

Tegelikult olid senise riigikogu koosseisus nii Jaan Õunapuu kui ka Karel Rüütli, kuid nad said sinna Rahvaliidu nimekirjas.

Senistest liikmetest saaksid riigikogus jätkata ka Sven Mikser, Eiki Nestor, Indrek Saar, Peeter Kreitzberg, Kalev Kotkas, Kalvi Kõva ja Heljo Pikhof.

Senistest sotside fraktsiooni liikmetest ei pääsenud riigikokku Hannes Rumm ja Mark Soosaar. Rumm küll kandideeris SDE nimekirjas, kuid jäi Haabersti, Kristiine, Põhja-Tallinna ringkonnas erakonna nimekirjas kolmandaks.

Soosaar kandideeris aga üksikkandidaadina.

Lisaks oli juba varem fraktsioonist lahkunud Jüri Tamm.

Riigikogu kohast loobujate tõttu parlamenti pääsenute nimekiri veel muutub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles