Parts: loogiline, et senine koalitsioon jätkab

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts.
Juhan Parts. Foto: Peeter Langovits.

Valimistel kolmanda tulemuse saavutanud IRLi kuuluv Juhan Parts ütles koalitsiooni moodustamisest rääkides, et loogiline oleks jätkata senise seltskonnaga.

«Loogiline on, et senine koalitsioon jätkab, vähemalt meile tundub nii,» ütles Parts. «Aga selleks, et see koalitsioon saaks neli aastat tegutseda, vajame me kõigepealt ikkagi koalitsioonileppe rahulikku läbikõnelemist, sest olgem ausad, me oleme viimased kaks ja pool aastat seda riiki juhtinud ju kriisijuhtimise loogikas.»

Partsi sõnul ollakse valmis ka selleks, et Reformierakond moodustab koalitsiooni hoopis sotsiaaldemokraatidega.

«See on Reformierakonna vaba valik. Ka selleks tuleb valmis olla, kui nad teevad ettepaneku vanakuradi vanaemale,» naljatas Parts, kes ometi IRLi kõrvalejäämist tõenäoliseks ei pea.

«Ma pean ausalt tunnistama, et ma isegi ei usu sellesse. Inimesed tegelikult ju toetavad seda valitsuskoalitsiooni, oleks ebademokraatlik asuda kombineerima mingeid muid võrrandeid või valemeid. See võiks juhtuda siis, kui koalitsiooniläbirääkimistel tekivad mingid ületamatud erimeelsused, aga ma pean ausalt tunnistama, et ma ei näe neid,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles