Savisaar: hoidsime oma positsiooni jõhkrale rünnakule vaatamata

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna valimispidu
Keskerakonna valimispidu Foto: Liis Treimann

Pärast valimistulemuste selgumist Keskerakonna liikmetele kõne pidanud Edgar Savisaar avaldas heameelt, et tema partei saavutas valimistel teise koha nagu ka nelja aasta eest, seda vaatamata nn idarahaskandaalile, mida parteijuht nimetas jõhkraks rünnakuks.

«Me olime eelmistel valimistel teised. Hea, et hoidsime oma positsiooni, mis siis et ebavõrdses võistluses, vaatamata jõhkrale rünnakule,» ütles Savisaar parteikaaslaste ja ajakirjanike ees esinedes.

Savisaar nimetas üheks tähtsamaks saavutuseks võitu Tallinnas. Kui nelja aasta eest sai keskpartei pealinnas 52 000 häält, siis tänavu 61 000.

«See näitab seda, et inimesed tegelikult tahavad, et riigis tehtaks sama, mis Tallinnas on tehtud. Minu arust on see Tallinnas veenev võit,» kommenteeris Savisaar valimistulemust.

Parteijuht tänas kõiki, kes kampaaniat tegid. «Olite kõige südikamad, ei andnud alla. Meile ennustati küll hävingut, aga näitasime, et Keskerakond on nagu kass, kes alati maandub käppadele,» sõnas Savisaar, lisadest, et tema hinnangul on riigi poliitikutel nendest valimistest järelemõtlemisainest küllalt.

Tulevikku vaatavalt sõnas Savisaar, et Keskerakonnal on välja kujunenud selge toetajaskond ning nelja aasta jooksul peab partei tegema kõik, et nende huve kaitsta. «Sest keegi teine seda ka ei tee,» märkis ta.

Savisaar võeti Keskerakonna peopaigas vastu tormiliste ovatsioonidega. Pärast juhikõnet lahkus ta aga Meriton Hotel Tallinnast kiiresti ning ühtegi intervjuud ei andnud.

Keskerakond korjas valimistel 26 mandaati. Suurima häältesaagi võttis Edgar Savisaar.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles