Ansip: eelistaksime IRLiga koalitsioonis olla

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Mihkel Maripuu

Valimised võitnud Reformierakonna esimees Andrus Ansip ütles ETV saates «Valimiste õhtu!», et eelistaks ka seekordses riigikogus IRLiga koalitsioonis olla.

«Kõik on võimalik, kindlasti need läbirääkimised ei saa olema kerged, aga ma olen ammu-ammu oma eelistuse öelnud – minu esimene eelistus on jätkata sama koalitsiooniga, sest see on oma töövõimet tõestanud. Oleme rasketest aegadest läbi tulnud ja ma ei sooviks partnereid vahetada,» rääkis Ansip.

Asjaolu, et Keskerakonna juht Edgar Savisaar sai temast mitme tuhande võrra rohkem hääli, pole Ansipi sõnul nii oluline kui see, et kokkuvõttes sai enim hääli Reformierakond. «Mul on väga hea meel, et Reformierakond on nendel valimistel saanud märgatavalt rohkem hääli kui 2007. aasta valimistel ja see on minu jaoks oluline,» vastas ta küsimusele, mida Savisaare edust arvab.

Ansip tõrjus ka süüdistusi, et Reformierakonna võimulejäämine tähendab paigalseisu. «Selleks on vaja väga rikast fantaasiat, et arvata, et Eestis on kogu aeg kõik olnud üks ja seesama. Kuue aasta sisse on jäänud buumiaeg, aga ka majanduskriis ja kõik need on üle elatud,» rääkis Ansip.

«Ma ei usu, et Eesti rahvas oleks stabiilsusest väsinud. Ma olen üsna veendunud, et poliitiline stabiilsus on selles meeletus turbulentsis, mis mitte ainult Eestis, vaid terves maailmas ikka veel valitseb, väga oluline,» arvas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles