Sotsid jäid rekordihõngu kiuste vaoshoituks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna valimispidu.
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna valimispidu. Foto: Toomas Huik

Täna kella kümnese seisuga olid sotsiaaldemokraadid tegemas oma riigikogu valimiste rekordtulemust, kuid erakonnaliikmed jäid valimispeol Tallinnas kohvikus Wabadus vaoshoituks.

Ise põhjendasid nad seda ühtpidi ootusärevusega, sest Lasnamäe hääled olid veel sel hetkel tulemata ja kõik võis veel muutuda, teisalt sellega, et osa sotse ootaski taolist tulemust, mistõttu polnud see nende jaoks üllatus.

Näiteks Urve Palo ütles, et tema ennustas erakonnale 20-25 kohta, ning ta avaldas lootust, et nende number veel pigem kasvab.

Tema sõnul mõtlevad sotsid aga tänavu eelkõige tulevikule. «Kui me teeme täna hea tulemuse, loob see eelduse selleks, et  4 aasta pärast saab Sven Mikser peaministriks.»

Sotsiaaldemokraatide aseesimees Eiki Nestor ütles, et jääb lootma, et nende partei teeb oma läbi aegade rekordi, ning see annab neile eeldused olla tugev läbirääkija kas koalitsiooniläbiräkimistel või tulevikus.

«See on haruldane, kui Eestis mõni erakond valimistest valimisteni võimul püsib, nelja aasta jooksul võib nii mõndagi juhtuda.»

Mullu Rahvaliidu esimehe koha sotsiaaldemokraatide aseeesimehe vastu vahetanud Karel Rüütli ütles, et oma osa sotside heas tulemuses on kindlasti ka selles, et suur osa tuntumatest rahvaliitlastest roosinupupartei ridadesse üle tuli.

«Samas, kui sotsid ja Rahvaliit oleks liitunud, oleks tulemus veelgi parem tulnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles