Treial: Rahvaliidult võis hääli röövida halb ilm

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai Treial
Mai Treial Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Rahvaliitu kuuluv Mai Treial ütles ETVle antud intervjuus, et üheks põhjuseks, miks erakond seekordsetel valimistel riigikokku pääsemise künnist ei ületanud, võib peituda tänases ilmas.

«Tuleb tunnistada, et valija on oma otsustuse teinud. Rahvaliidul olid väga tõsised probleemid, karm põhjatuul käis Rahvaliidust üle ja võib-olla ka tänane tuisune ilm jättis paljudes maakohtades inimesi koju,» ütles Treial.

«Mulle tundub, et kui inimene soovib valimiskasti koju ja peab selleks kirjutama kirjaliku avalduse, võib see olla üks nendest põhjustest, miks maainimene ei ole saanud tulla valimiskasti juurde, kuigi ta seda soovis,» lisas ta.

«Meil on aeg erakonnaga analüüsida ja teha otsustused, kuidas edasi minna. Ma arvan, et kindlasti peab Eestis olema selline erakond, kes austab maainimesi ja tahab nende probleeme lahendada,» ütles Treial, kelle sõnul on Eesti praegune regionaalpoliitika puudulik ja riik on maapiirkondadest ära läinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles