Mikser: parandame esindatust märkimisväärselt

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimees Sven Mikser leidis, et praegu kokku loetud häälte järgi võib öelda, et SDE suurendab parlamendis oma esindatust märkimisväärselt.

«Tulemus võib muidugi veel õhtu jooksul muutuda, sest valimispäeva paberhääled tulevad suuremalt jaolt lõpus, aga praegune tulemus on ilus,» sõnas Mikser Vikerraadio valimissaates.

«Oma eelmise korra esindatust parandame märkimisväärselt,» kinnitas Mikser.

«Oleme sisse võtmas seda kohta Eestis, mis sotsaaldemokraatidel on Euroopas ja eriti põhjamaades, ühiskondades, mida me endale eeeskujuks seame,» ütles Mikser.

«Tahame oma algatusi jõuliselt ellu viia järgmise nelja aasta jooksul,» kinnitas Mikser.

«Kindlasti on meie ringkonnanimekirjade tugevus mõneti erinev, aga esineme siiski heal tasemel kõigis ringkondades. Meie eesmärk on jõuda tulemuseni, kus igast ringkonnast saame vähemalt ühe mandaadi,» selgitas Mikser.

«Vaatame tähelepanuga neid kahte ringkonda, kust mandaadid 2007. aastal tulemata jäid. Sel korral usun, et nii Ida-Virumaa ja Tartu-Jõgevamaa ei jää meist seekord mandaadita,» uskus Mikser.

«Sotsiaaldemokraatide ja meie eelkäija, Mõõdukate erakonna parim tulemus oli 1999. aastal, kui saime parlamendis 17 kohta. Selle kordamine või ületamine võib anda põhjust rahuloluks, see on üks eesmärk,» sõnas Mikser.

Mikseril oleks kahju, kui rohelised välja jääksid

Roheliste võibolla alla valimiskünnise jääva tulemuse kohta ütles Mikser, et eks viimased küsitlused ka ei ennustanud rohelistele sissepääsu.

«Sellest on kahju, et poliitiline maastik muutub mõnevõrra vaesemaks, Eesti valimissüsteem soosib pigem 5-6 parlamendierakonda kui 3-4, küllap rohelised või mõni teine erakond järgmises-ülejärgmises riigikogus üle selle künnise tuleb. Tahaks loota, et mõningane ebaedu neid ei demotiveeriks,» ütles Mikser.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles