Uudelepp: Mart Helme, Soosaare ja Kunnase toetusprotsent on künnise lähedal

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihk

Propagandauurija Agu Uudelepp leidis, et praeguseks kokku loetud e-häälte ja eelhääletuse käigus antud häälte pealt saab öelda, et hetketulemus on kerge pettumus rohelistele, samas on valimiskünnise lähedal üksikkandidaatide Mart Helme, Mark Soosaare ja Leo Kunnase toetus.

«Esialgu on see rohelistele kerge pettumus, Keskerakond aga ilmselt loodab, et nende tulemus hakkab paremaks minema,» selgitas Uudelepp Vikerraadio valimissaates.

«Roheliste vabameeste nõks eelvalimiste põhjal pole väga hästi õnnestunud, nende praegune tulemus on kindlalt alla valimiskünnise. Tõenäoliselt päris palju nende valijaist on juba oma hääle ära andnud, ei usu, et palju kõrgemaks jõuab see protsent minna,» pakkus Uudelepp.

«Esimene mulje on veel, et üksikkandidaatide üleriigiline toetusprotsent on päris hea. Konkreetselt on kolme üksikkandidaadi seis eelhääletuse tulemustel valimiskünnise lähedal. Mark Soosaarel on häälteprotsent 4,8, Mart Helmel 4,9, Leo Kunnasel 4,0 oma ringkonna häältest.»

Üksikkandidaatide fenomen on Uudelepa hinnangul töötanud veidi paremini kui varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles