Simson ja Boroditš: praegune pilt ei näita midagi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lipud keskerakonna valimispeopaigas hotell Tallinnas.
Lipud keskerakonna valimispeopaigas hotell Tallinnas. Foto: Liis Treimann

Nii Kadri Simson kui ka Deniss Boroditš ütlesid usutluses Postimees.ee’le, et e-valimiste nõrga tulemuse pärast ei maksa pead norgu lasta ja see ei tähenda nende hinnangul, et Keskerakonna valija oleks keskmisest vanem.

«Meil on ka noori valijaid, kuid neil on kombeks anda hääl valimiskasti juures. Käisin ise täna valimas ja jaoskond oli täis noor inimesi ehk ei saa arvata, et e-hääli annavad ainult noored ja mugavad,» sõnas Simson.

«Põhiliselt käiakse ikka valimispäeval ehk täna ja praegune pilt ei näita midagi,» täiendas Boroditš. «Meil on erinevad valijad – vanemad ja nooremad, kuid neile meeldib käia valimisjaoskonnas.»

Simson lisas küll, et nad pole uurinud kuidas erinevad e-hääletajate ja valimiskastide juures käijate profiilid.

«Kes seda teab, mis IRLi ja Reformierakonda eelistatakse. Võib-olla seepärast, et Keskerakonna programm mõjub rohkem neile, kes elavad keskustest eemal või elavad piirkondades, kus käiakse valimas. Võib tulla ka sellest, et meie valijad tahavad seda võrratut tunnet tunda ja käia valimiskasti juures,» selgitas Simson.

Esialgsete andmete kommentaariks ütles Simson, et Keskerakond oli sarnases seisus, kus e-hääletuse tulemused olid teistest parteidest viletsamad, juba Euroopa Parlamendi valimiste ajal, kuid siis oli toetusprotsent isegi kolme protsendipunkti võrra väiksem.

«Kuid õhtu lõpetasime esimestena,» sõnas Simson.

Simson avaldas lootust, et need inimesed, kes neid eelmiste valimiste ajal toetasid, on taas valimiskastide juures käinud ja usuvad endiselt, et teistsugune valitsus seisab Eesti huvide eest.

Keskerakonna valimispidu on aga hoo sisse saanud ja saabunuid tervitab Mait Maltise laul ja bändi muusika.

Süüa ja juua on peol rikkalikult ning peosaali ukse ümber on fotograafide, ajakirjanike ja kaamerameeste poolring – neid saali ei lasta, mistõttu tuleb toimuvat kaugemalt jälgida.

Keskerakonna peo algus

Keskerakonna valimispidu toimub täna Meriton Conference & Spa hotellis ja kella 20 ajal tehti seal veel viimaseid ettevalmistusi – näiteks pandi sissepääsu juurde kolm Eesti lippu, mille kõrvale heisati ka kaks Keskerakonna lippu.

Eesruumis on välja pandud ka pokaalid veinidega ja räägitakse veidi esimestest valimistulemustest.

Samuti on kõne all reegel, et tänasel Keskerakonna peol ei lubata pressi esindajaid peoruumi ning intervjuud ja vestlused toimuvad erakonna poolt ette valmistatud alas.

Kuulsamatest Keskerakonna liikmetest on näha olnud Priit Toobalit, Kadri Simsonit ja Mait Maltist, kes naudib punast veini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles