Keskerakond süüdistab IRLi oma kaubamärgi kasutamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRL kasutab reklaamis teiste erakondade logosid ilma loata.
IRL kasutab reklaamis teiste erakondade logosid ilma loata. Foto: IRL

Eesti Keskerakond saatis Isamaa ja Res Publica Liidu juhatusele nõudekirja, milles palub lõpetada Keskerakonna kaubamärgi ebaseaduslik kasutamine oma reklaamis.

IRL on rikkunud kaubamärgiseadust, kasutades Keskerakonna logo oma reklaamides nii Internetis kui ka televisioonis, teatas erakonna pressiesindaja.

IRLi tegevjuht Tiit Riisalo tõdes, et erakonna reklaamides on tõesti Keskerakonna logo kasutatud. Tegu oli üleskutsega, mille illustreerimisel kasutati Emori uuringutulemusi tulpdiagrammina, kus erakondade nimede asemel kasutati logosid.

«Iseenesest on see veider - ka IRLi logo on kaubamärgina registreeritud, aga kui ajalehed kasutavad mõnede uuringute või lugude illustreerimisel erakondade logosid, siis me ei alusta selle peale juriidilist menetlust,» ütles Riisalo Postimees.ee'le.

«Kui sisulise kampaaniaga pole midagi saavutatud, siis otsitakse absurdihõngulisi nurgataguseid võttekesi, et endale kuidagi tähelepanu saada,» arvas Riisalo.

Teisalt tõdes ta, et siin võib olla juriidilisi nüansse, mida klaarida. «Eks siis, kui pingeline valimiste periood on läbi, hakkavad juristid seda situatsiooni analüüsima,» ütles IRLi tegevjuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles