«Keskpäevatund»: Jürgen Ligi hääl on kampaanias maha keeratud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karm kokkuhoiupoliitika, mida Jürgen Ligi (vasakul) rahandusministrina teostas, tõi talle Euroopa parima rahandusministri tiitli.
Karm kokkuhoiupoliitika, mida Jürgen Ligi (vasakul) rahandusministrina teostas, tõi talle Euroopa parima rahandusministri tiitli. Foto: Raigo Pajula

Ajakirjanik Ainar Ruussaar tõi välja, et Reformierakond on valimiskampaania viimasel paaril nädalal Jürgen Ligi hääle maha keeranud.

Tema pildid on kampaanias alles, aga tema kriitilist ja kulutamise vastu rääkinud häält pole Ruussaare sõnul enam kuulda olnud.

«Kummaline on, et Keskerakond keskendunud hoopis ajakirjanduse ja uuringufirmade ründamisele,» sõnas Ruussaar Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Kui sa näed kuskil viha, siis otsi selle tagant hirmu, Keskerakond kardab, et saab tublisti tappa neil valimistel,» leidis ajakirjanik Priit Hõbemägi.

«Mulle tundub, et IRLis on toimunud mingi veider kahestumine. Sealt tuleb sõnum, et vali uuenenud IRL ja siis, et usalda vana isamaaliitlast. Kas kampaania sees käib kaks kampaaniat, kus kampsunid ja nooremad mehed konkureerivad?» küsis Hõbemägi.

«Kas see ei või olla ka üsna nutikas taktika?» küsis ettevõtja Rein Kilk. «Ka Keskerakonnas on oma siseopositsioon, mida juhivad Laanet ja Seppik.»

«Reformierakonnas oleks see kummaline, et Ansip lubab pensionitõusu ja siis Ligi vaatab talle silma ja ütleb, et kahjuks ei saa tõsta,» leidis Ruussaar.

«Küll on hea, et ei lasta eetrisse ja lehekülgedele seda komprat, mida erakonnad üksteise kohta toimetustesse tassivad,» kiitis Kilk ajakirjandust.

«Meedia on seekord olnud palju professionaalsem ja läbinägelikum kui varem,» ütles ka Ruussaar.

«Küll on oma margi täis teinud kõiksugu politoloogid ja küsitlusfirmad, kes on kõik kardinaalselt erinevaid prognoose teinud. Pärast valimisi me saame neid ju võrrelda. Nemad teevad oma tööd ju raha eest,» lisas Kilk.

«Kui Emor on teinud kümme aastat iga kuu ühe ja sama küsimusega täpselt sama valimit kasutades küsitlust, siis minu jaoks tähendab see usaldusväärsust,» rõhutas Ruussaar.

Ka Kilk nõustus, et TNS Emori küsitlused on olnud kõige täpsemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles