Aivar Kokk: presidendil on õigus sõna anda ja tagasi võtta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil esiplaanil Ingrid Rüütel (vasakult), Aivar Kokk ja Arnold Rüütel.
Pildil esiplaanil Ingrid Rüütel (vasakult), Aivar Kokk ja Arnold Rüütel. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Endise maavanema Aivar Koka sõnul on igal mehel õigus sõna anda ja samuti sõna tagasi võtta – nii ka president Arnold Rüütlil.

Kokk kasutas valijatele saadetud otsepostituses president Arnold Rüütli toetusavaldust, kuid presidendi väitel kasutas Kokk tema toetust ära.

«Pean tunnistama, et olin väga uhke, kui president Rüütel andis mulle soovituse IRLi nimekirjas riigikogusse kandideerimiseks,» ütles Kokk.

Koka sõnul oli Rüütel esimene inimene, keda ta teavitas IRL-ga liitumisest.

«Tunnen Arnold Rüütlit juba kolmandat aastakümmet ja olen alati imetlenud tema oskust ka kõige keerulisematel aegadel rahulikul meelel oma rahva eest seista. On olemas teatud põhimõtted, mida tuleb alati kaitsta mistahes olukorras,» sõnas Kokk.

President Arnold Rüütli sõnul kasutas tema toetust ära Isamaa ja Res Publica Liidu nimekirjas riigikokku kandideeriv Aivar Kokk, kes kasutas valimiskampaanias presidendi toetusavaldust, mis polnud selleks mõeldud.

President Rüütel väitis Postimees.ee'le antud avalduses, et ta andis Kokale küll isikliku soovituse, kuid seda mitte valimiskampaanias avalikustamiseks ja valijatele koju saatmiseks, vaid mõnele tuttavale ja sõbrale näitamiseks.

«Allkirjastasin toetuskirja, tuginedes teadmisele, et Kokk on olnud Rahvaliidu toetatud maavanem ja meie erakonna pooldaja,» sõnas Rüütel. «Ma ei olnud teadlik, et ta kandideerib riigikogusse IRLi liikmena ja kahjuks on ta eiranud minu hilisemat palvet mitte kasutada minu nime oma valimiskampaanias sellises vormis.»

Koka hinnangul on samas äärmiselt kahetsusväärne president Rüütli jõhker survestamine talle antud toetusavalduse pärast.

«Muidugi mõistan tugeva pressingu alla sattunud president,» sõnas ta. «Pean vajalikuks teatada, et minu lugupidamist president Arnold Rüütli vastu ei kahanda ka see, kui ta peab vajalikuks minu toetamisest loobuda.»

Koha hinnangul peavad Rahvaliidu endised juhid mõistma, et keegi pole neile andnud igavest mandaati maaelu juhtimiseks, vaid see tuleb kätte võidelda igakordsetel valimistel.

«Kinnitan, et ise jään oma seisukohtade juurde vankumatult kindlaks ja seisan maainimeste huvide eest ka edaspidi,» lisas Kokk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles