President Rüütel süüdistab Aivar Kokka toetuse ärakasutamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil esiplaanil Ingrid Rüütel (vasakult), Aivar Kokk ja Arnold Rüütel.
Pildil esiplaanil Ingrid Rüütel (vasakult), Aivar Kokk ja Arnold Rüütel. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

President Arnold Rüütli sõnul kasutas tema toetust ära Isamaa ja Res Publica Liidu nimekirjas riigikokku kandideeriv Aivar Kokk, kes kasutas valimiskampaanias presidendi toetusavaldust, mis polnud selleks mõeldud.

Rahvaliidu väitel on Jõgeva- ja Tartumaal Rahvaliidu nimekirjas kandideerijad hämmingus valijate postkastidesse saadetud kirjast, kus erakonna auesimees ja president Arnold Rüütel avaldab toetust IRLi nimekirjas kandideerivale Aivar Kokale.

«Olen teinud Aivariga palju koostööd Eesti riigi iseseisvuse taastamise algusest ja läbi kogu taasiseseisvumise aja. Aivar on teoinimene, kelle eest räägivad kõige paremini tema saavutused nii Jõgeva- ja Tartumaal kui ka üle terve Eesti. Leian, et Aivar Kokk on õige mees esindama Jõgeva- ja Tartumaa inimesi riigikogus,» oli kirjas inimesteni jõudnud valimisreklaamil, mille all oli ka president Arnold Rüütli allkiri ja nimi.

President Rüütel väitis Postimees.ee'le antud avalduses, et ta andis Kokale küll isikliku soovituse, kuid seda mitte valimiskampaanias avalikustamiseks ja valijatele koju saatmiseks, vaid mõnele tuttavale ja sõbrale näitamiseks.

«Allkirjastasin toetuskirja, tuginedes teadmisele, et Kokk on olnud Rahvaliidu toetatud maavanem ja meie erakonna pooldaja,» sõnas Rüütel. «Ma ei olnud teadlik, et ta kandideerib riigikogusse IRLi liikmena ja kahjuks on ta eiranud minu hilisemat palvet mitte kasutada minu nime oma valimiskampaanias sellises vormis.»

«Parlamenti pürgiv saadik peaks rahva usalduse võitma eelkõige oma sõnade ja tegudega,» lisas Rüütel.

President lisas, et Eesti ühiskonnas on vaja kõigi jõudude koostööd, mistõttu on ta alati olnud selle poolt, et leitaks kõigile vastuvõetav ühisosa ja need võimalused, kuidas Eesti elu kõige paremal moel edendada.

«Üksteise mahategemine ja vaen seda ei toeta,» sõnas Rüütel.

Rüütli väitel on tal presidendiametis ja ka hiljem olnud hea koostöö kõigi maavanemate ja omavalitsusjuhtidega ning ta on pidanud vajalikuks olla kursis ka nende edasiste tegemistega.

Presidendi sõnul on oma osa maakonna arengus on kindlasti ka kõigil neil, kes eelseisvatel riigikogu valimistel kandideerivad Rahvaliidu nimekirjas.

«Olen seda meelt, et Rahvaliitu kui riigi arengu tasakaalustajat on riigikogusse tingimata vaja,» lisas ta.

Aivar Kokk teisipäeval Postimees.ee kõnedele ei vastanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles