Keskerakond süüdistab Sven Sesterit häälte ostmises

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Sester
Sven Sester Foto: Jelena Rudi

Keskerakond esitas politseile ja valimiskomisjonile avalduse menetluse algatamiseks soeses häälte ostmisega IRLi kandidaadile Sven Sesterile.

Keskerakonnale laekunud informatsiooni kohaselt toimus häälte ostmine valimisringkonnas nr 2 (Lasnamäe linnaosa territooriumil).

Väidetavalt on häälte ostmise vahendaja Ljoša. Kokkuleppel ostjaga käivad hääle müüjad valimas ja hääletussedelile märgitud number jäädvustatakse hääletuskabiinis mobiiltelefoniga. Hilisemal kohtumisel häälte ostjaga kinnitatavat mobiiltelefoniga tehtud foto alusel tehtud valikut Sven Sesteri kasuks ja selle alusel tasutakse hääle müüjale 20 eurot.

Häälte ostja Ljoša üheks tegevuskohaks olla Pae 21 asuv äripindadega büroo hoone.

Sesteri sõnul on see valesüüdistus ja täielik absurd. «Arvata oli, et enne valimisi läheb see protseduur järjest räpasemaks. See võtab lihtsalt ohkama.»

Sester rääkis, et paar päeva tagasi, kui nad kohtusid valijatega Grossi poes, tulid nende juurde kaks suhteliselt tugeva vene aktsendiga eesti keelt kõnelevat meesterahvast ning palusid tungivalt poest lahkuda.

«Minu abiline ütles, et meil on poe juhatajaga kokkulepe, et me võime siin olla. Selle peale öeldi, et «te veel kahetsete seda»,» sõnas Sester ning märkis, et võib-olla Keskerakonna süüdistus nüüd siis ongi see «kahetsus».

Põhja prefektuuri pressiesindaja Aleksandra Solntseva kinnitas, et politseile on tõepoolest laekunud avaldus seoses võimaliku häälte ostmisega. «Avalduses toodud informatsiooni kontrollimiseks on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku hääle ostmise paragrahvi alusel,» ütles Solntseva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles