Kuressaarele otsitakse uut linnapead?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare linnapea Urve Tiidus



at/Foto:ANDRES TEISS
Kuressaare linnapea Urve Tiidus at/Foto:ANDRES TEISS Foto: Andres Teiss

Kuna suure tõenäosusega pääseb valimistel parlamenti ka Kuressaare linnapea Urve Tiidus, käib ajalehele Saarte Hääl teadaolevalt talle asemiku otsimine.

Olgugi et Urve Tiidus ise ei soovinud veel oma võimalikku suundumist riigikokku kinnitada, on tema sinna saamist ennustanud erinevate väljaannete tellitud arvamusküsitlused ja analüüsid, kirjutab Saarte Hääl.

Tiidus märkis, et Reformierakonna kohalik juhatus ei ole linnapea teemat veel käsitlenud, kuid vaikselt siiski juba sumisetakse. «Loomulikult spekuleerivad ja ka arutavad selle üle, kes vajadusel võiks linnapea kohale asuda, paljud inimesed. Seda ei saa keegi keelata,» kinnitas ta.

Ühte kindlat kandidaati, kelle nimi nädala pärast letti lüüa, väidetavalt veel ei ole. Üsna palju on pakutud abilinnapeasid Kalle Koovi ja Mati Mäetalu. Olgugi et Koov on varem kinnitanud, et tema linnapeaks saada ei taha, ei kinnitanud ta ega lükanud ümber väidet linnapeakandidaadiks olemise kohta. Midagi ei kinnitanud ega välistanud ka Mati Mäetalu.

Saarte Häälele on vihjatud, et sellele ametikohale võib ka tagasi tulla mõni eelmine linnapea. Enne Tiidust lühikest aega linnapea ketti kandnud Urmas Treieli kiire vastus oli, et ta ei kommenteeri teemat.

Praegusele keskkonnaministrile Jaanus Tamkivile tuli Saarte Hääle uurimine üllatusena. Tema sõnul pole temaga linnapea ametisse naasmisest räägitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles