Politoloogid: otsustavad on viimase nädala kampaaniad

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisjaoskonnas.
Valimisjaoskonnas. Foto: Toomas Huik

Politoloogid arvavad, et valimiste puhul saab otsustavaks kampaania, mida erakonnad ja kandidaadid teevad just viimasel valimiseelsel nädalal.

Politoloogid Rein Toomla ja Ott Lumi põhjendavad viimase valimiseelse nädala olulisust viimaste uuringutega, mis näitasid, et toetus erakondadele on muutumas tasavägiseks, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Kui isegi rippus õhus, et enamus riigikogu kohtadest võib Reformierakonnale tulla, kui õnne ka veel tublisti on, siis nüüd ei julge enam seda väita, kes esimene, kes teine või kes kolmas on. IRL on Reformierakonnast kaugel maas, aga igatahes on ka neil põhjust pingutada, mine tea,» selgitas Rein Toomla, et viimase valimiste nädala eel on veel kõik lahtine.

Teine põhjus pingutamiseks on politoloogide hinnangul see, et paljud valijad teevad otsuse, keda valida, just viimasel valimiseelsel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles