Tarand: need valimised on murrangulised

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand
Indrek Tarand Foto: Artur Sadovski

Europarlamendi saadik Indrek Tarand märkis, et seekordsed valimised on tema hinnangul ideeliselt murrangulised.

«See, et on nii palju üksikkandidaate ja parteituid, on ikkagi hea märk ja ma loodan, et inimesed suudavad oma silme eest läbi lasta paljud parteikontorid, enne kui otsuse teevad, ja ma loodan, et valijaskond oskab oma võimalusi hinnata,» ütles Tarand Kuku raadio saates «Tegelikkuse Keskus», vahendas ERR Uudised.

Tarandi sõnul kipuvad poliitikud paraku inimesi tihti lihtsalt alahindama ning siin on meie valimiseelne aeg ka väga heaks näiteks.

«Paraku unustab suur osa mõttetut juttu rääkivaid poliitikuid ära, et valimissüsteem on meil õnneks ikkagi salajane, mis tähendab, et isegi siis, kui su töökoht ja eluke kasvõi mingil moel mõne partei armust sõltub, saad sa valimiskasti ees ikka hääletada kedagi, kes sulle päriselt meeldib ja seda ei saa kontrollida ükski kontor,» märkis Tarand.

Tarandi hinnangul oli kõige rumalam valimiseelne aeg 2007. aastal «mil raha oli põlvini ja mõistust ka umbes põlvini» ning selle kahe asja kombinatsioon võimaldas erakordselt totrate valimislubaduste sündi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles