Muuli: Savisaarest sõltub, kas Keskerakonda tabab Rahvaliidu saatus

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Marianne Loorits / Õhtuleht

Ajakirjanik Kalle Muuli rõhutas, et just Keskerakonna esimehest Edgar Savisaarest sõltub, kas parteid tabab Rahvaliidu saatus või mitte.

«Keskerakonna reklaamides ei esine eriti erakonnajuht Edgar Savisaar,» nentis ajakirjanik Anvar Samost Raadio 2 saates «Olukorrast riigis».

Intervjuud Savisaarega on tema hinnangul pigem igavad, neis puudub emotsioon ja löögijõud.

«Kui neil valimistel peaks Keskerakond saama 29 või rohkem kohti parlamendis, kaob oponentidel partei sees ära argument, et asjad on halvasti, aga kui tuleb vähem kohti, siis näib olukord päris lootusetu,» leidis Muuli. «Olla neli aastat opositsioonis majanduskriisi ajal, kus valitsuse populaarsus peaks langema, siis pärast seda valimistel kohti kaotada, on ju päris kummastav.»

«Keskerakonna esimees näeb üsna väsinud ja teotahtetu välja, pole varasemat löögivõimsust. Tavaliselt on Keskerakond teinud hea tulemuse ja valitsusest välja jäänud, praegu paistab, et ei tule ka head tulemust,» lisas Muuli.

«Aga kui vaadata ka Mart Laari kampaania alul vähemalt, siis sealt paistis samasugune loidus, IRL teeb pigem Res Publica ja äraostmatute vedamisel kampaaniat,» leidis Muuli. «Laar on kaasas käinud selle kampaaniaga, aga pole ka temas seda energiat, mis 1999. aastal.»

«Pärast valimisi võib mitmeid asju juhtuda ja mitte ainult Keskerakonna sees,» pakkus Muuli. «Sõltub Edgar Savisaarest, kas ta tahab erakonda säilitada või kordub Rahvaliidu saatus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles