Transpordi Ametiühing soovitab oma liikmetel valida sotse või Keskerakonda

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Peterson
Peep Peterson Foto: Toomas Huik

Transpordi Ametiühingu juhatus tegi kokkuvõtteid riigikogu viimase koosseisu tööst ja koostas selle põhjal oma liikmetele soovituse, kelle poolt valimistel hääletada. Enim soovitusi said sotsiaaldemokraadid ja Keskerakond.

Olulisemate küsimustena tõid transporditöötajad viimasest valimisperioodist välja uue töölepinguseaduse vastuvõtmise ning pensioniea tõstmise. Mõlemas küsimuses toetasid ametiühinguid sotsiaaldemokraadid ja Keskerakond, vastu töötasid aga nende hinnangul Reformierakond ja rohelised.

Transpordi Ametiühingu esimehe Peep Petersoni sõnul oleks nende arvates pensioniea tõstmise asemel tulnud rakendada paindlikku penioniiga ja tegema pingutusi, et inimeste tööelu üldse pensionieani kestaks.

Töölepinguseaduse osas heitis ametiühing Reformierakonnale ette hoolimatust, ideologiseeritust ja kokkulepete mitteaustamist. «Uue Riigikogu tööks jääb töölepinguseaduse vigade parandus. Loodame siin igati toeks olla,» märkis Peterson.

Transpordiühenduste arendamise eest väärivad tema sõnul eraldi tunnustamist majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ning Tallinna abilinnapea Taavi Aas. Lisaks on ametiühingu arvates ühistranspordi jaoks palju ära teinud tänane riikliku lepitaja kohusetäitja Henn Pärn.

Transpordi Ametiühingu liikmetest kandideerivad valimistel volikogu esimees Eiki Nestor ja liige Kadi Pärnits Tallinnas, liige Kalle Hiob Viljandis ning juhatuse esimees Peep Peterson Tartus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles