Toomas Trapido: kõige enam vajab riigikogu koostööd

Merje Pors
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Trapido
Toomas Trapido Foto: Peeter Langovits

Meenutades viimast nelja aastat riigikogus ja vaadates tulevikku, leiab riigikogu roheliste fraktsiooni kuuluv Toomas Trapido, et kõige enam tuleks edaspidi tähelepanu pöörata koostööle ning kaklused tuleks seljataha jätta.

«On aeg üle saada mõttemustrist, et me peame riigikogus vastanduma ja kaklema ja oma erakonna eest seisma. Tuleb ärgata üles – Eesti on väike riik ja meil on vaja suured asjad siin korda teha,» märkis Trapido Postimees.ee’le. Ta lisas, et kõigepealt tuleks kokku leppida kolm suurt eesmärki, mille eest terve riigikogu järgmise nelja aasta jooksul seisab.

Täna, viimasel selle riigikogu koosseisu istungil, meenus Trapidole esimene päev riigikogus ligi neli aastat tagasi. Toona tegi Eesti raadio Trapidoga intervjuu, kus värske riigikogu liige soovitas parlamendil edaspidi istuda ringis. «Klassitoa paigutus riigikogu saalis, nagu praegu, töötab loova mõtlemise vastu. Paar korda sai see teema ka hiljem üles võetud, aga see ei läinud läbi,» nentis Trapido.

Oma suurimaks õnnestumiseks riigikogus peab Trapido toimetulekupiiri tõstmist, milles ta näeb ka endal rolli. Lisaks püüdis ta riigikogus seista kodanikuühiskonna toetamise eest.

Kripeldama jäi Trapidol aga 2009. aasta teine lisaeelarve, mille poolt rohelised koos koalitsiooniga hääletasid. Praegu tagasi mõeldes leiab Trapido, et matusetoetuse ja õppelaenude hüvitamise kaotamist oleks tulnud kaaluda pikemalt.

Trapido kandideerib ka käesolevatel riigikogu valimistel ja kinnitab, et isegi, kui teda ei valita parlamendisaadikuks, ei lõpe tema ühiskondlik aktiivsus.

Täna toimus riigikogu XI koosseisu viimane istung. 6. märtsil toimuvad riigikogu valimised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles