Tarmo Kõuts: uuelt riigikogu koosseisult ootan pragmaatilisust

Merje Pors
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kõuts.
Tarmo Kõuts. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Meenutades viimast nelja aastat riigikogus ja vaadates tulevikku, leiab Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni kuuluv Tarmo Kõuts, et uus riigikogu koosseis võiks oma otsustes olla pragmaatilisem.

«Praegune riigikogu koosseis valiti majandusbuumi aastatel, mil meil oli üleriigiline eufooria just Eesti majandusliku eduloo ümber. Selle eufooria taustal välja lubatud poliitilised lubadused jäid suuresti täitmata, sest järgnes majanduslangus,» nentis Kõuts. Sellega seoses loodab Kõuts, et uus riigikogu koosseis, mis valitakse majanduslikult kehvemal ajal, osutub pragmaatilisemaks.

Peamise ebaõnnestumisena riigikogu XI koosseisu tegevuses näebki Kõuts seda, et majanduslangust oleks pidanud paremini ette nägema ja vastavalt tegutsema. Samas tunnustas ta riigikogu ja teisi riigiorganeid selle eest, et Eesti on langusest hästi välja tulnud.

Töölt parlamendisaadikuna lahkub Kõuts heade mõtetega: «Neli aastat sai tehtud tööd. Eks alati saab teha paremini.»

Oma tegemistest hindab ta kõige enam riigikaitse ja julgeoleku arendamist, merenduse taaselustamist ning osalemist Lääne-Euroopa Liidu (WEU) assamblee töös, kus ta kirjutas kolm julgeolekut puudutavat raportit. Näiteks pälvis suuremat tähelepanu Somaalia piraatide vastase võitluse raport.

Riigikogu töökultuuris annaks Kõutsi hinnangul kindlasti midagi parandada, kuivõrd Eesti poliitiline kultuur on praegu veel suhteliselt noor ja head poliitilist tooni annab siin veel kasvatada.

Käesolevatel valimistel Kõuts ei kandideeri. «Mulle ühest korrast piisab, teeks midagi konkreetset ka veel.» Kõuts ei soovinud öelda, mida ta edasi tegema hakkab, kuid selge on, et ta jääb tööle julgeoleku- ja merendusvaldkonnas.

Täna toimus riigikogu XI koosseisu viimane istung. 6. märtsil toimuvad riigikogu valimised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles