Tulevast aastast paranevad doktorantide sotsiaalsed garantiid

Merje Pors
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Nemvalts

Riigikogu kiitis tänasel istungil heaks valitsuse poolt esitatud teadus- ja arendustegevuse korralduse seaduse eelnõu, millega paranevad doktorantide sotsiaalsed garantiid.

Muuhulgas käsitleb seadusemuudatus doktorantidega nooremteadurina töötamiseks töölepingute sõlmimist, märgib haridus- ja teadusministeerium oma pressiteates.

«Doktorantide palgaliste teadustöötajate staatusesse tõstmine on murranguline samm. See loob aluse Eestis seni peaaegu puudunud noorte teadlaste karjääriredelile, andes neile nii sotsiaalsed garantiid kui ka kindluse, et nende teadusele pühendumist hinnatakse ühiskonnas vääriliselt. Nii kindlustame järelkasvu praegustele tippudele,» kommenteeris haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas.

Doktorikraadi kaitsmiseni jõudnute arv ei ole haridusministeeriumi hinnangul seni olnud proportsioonis ei õpinguid alustanud isikute arvu ega Eesti riigi vajadustega.

Töölepinguid sõlmitakse alates 1. jaanuarist 2012 doktoriõppesse immatrikuleeritud doktorantidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles