Afganistanis teenivad kaitseväelased valivad riigikogu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kaitseväelased Afganistanis Camp Bastionis.
Eesti kaitseväelased Afganistanis Camp Bastionis. Foto: Kaitsejõudude peastaap

Afganistanis teenivad Eesti kaitseväelased valivad 22. ja 23. veebruaril riigikogu, hääletamise viib läbi Eesti asjur Afganistanis Tanel Sepp.

«Kõigis Eesti välisesindustes on tagatud võimalus hääletada, kuid Afganistani puhul tuleb arvesse võtta keerulisemaid olusid. Korraldasime hääletamise Helmandis, et Eesti kaitseväelased ei jääks valimisprotsessist eemale,» ütles Eesti asjur Afganistanis Tanel Sepp.

«Kui sina ei vali, siis valitakse sinu eest,» ütles teisipäeval sõjaväebaasis Camp Bastion hääletanud Eesti kontingendi allohvitser vanemveebel Taavi Mandriks. «Kui ei käi valimas, ei tasu oodata ka muutusi.»

Vanemveebel Mandriksi sõnul on valimistel osalemine kaitseväelaste jaoks ainus võimalus poliitikas kaasa rääkida.

Teisipäeval valivad riigikogu sõjaväebaasis Camp Bastion logistilise toetuselemendi NSE-10 kaitseväelased ning Edela Regionaalses Väejuhatuses teenivad Eesti staabiohvitserid.

Kolmapäeval saavad patrullbaasis Wahid anda oma hääle jalaväekompanii Estcoy-11 liikmed.

Kaitseväelastel on võimalus osaleda interneti vahendusel ka elektroonilisel hääletamisel.

Afganistanis on teadaolevalt ligi 200 eestlast, kellest 165 on kaitseväelased. Eesti asjur viib valimised läbi pealinnas Kabulis, Helmandi provintsis sõjaväebaasis Camp Bastion ja patrullbaasis Wahid.

Eesti kontingent Afganistanis koosneb jalaväekompaniist, logistilisest toetuselemendist, lähikaitsemeeskonnast, staabiohvitseridest ja staabiallohvitseridest. Kokku ligi 165 kaitseväelast. Kaitsevägi osaleb NATO juhitud sõjalisel operatsioonil Afganistani rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude ISAF koosseisus alates 2003. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles