Saarts: IRLi programm on täis vastuolusid

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi volikogu ja valimiskonverents, kus tehti teatavaks riigikogu valimiste esinumbrid.
IRLi volikogu ja valimiskonverents, kus tehti teatavaks riigikogu valimiste esinumbrid. Foto: Liis Treimann

Politoloog Tõnis Saartsi arvates ei tunne Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) ennast valimiste eel väga tugevana ning erakonna programm on vastuoluline.

Saarts ütles ERRi venekeelsele uudisteportaalile, et IRL loodab valimistel küll päris head häältesaaki, kuid programmist on näha, et erakond ei ole päriselt oma nišši leidnud, vahendas ERR Uudised.

«See programm on väga vastuoluline, see on vastuoluline väärtuste seisukohalt – ühtaegu lubatakse tugevat kontrolli ja samal ajal programmi teises lõigus jälle teatud vabadusi, ühtaegu lubatakse väga parempoolset poliitikat ja samal ajal on seal niisuguseid loosungeid ja ettepanekuid, mis pigem oleks kohased – vähemalt Eesti mõistes – mõnele vasakpoolsele parteile. Räägime siin tasuta kõrgharidusest, mis kindlasti ei ole klassikaliselt parempoliitikute lubadus, samuti näiteks ka kodulaenude hüvitamine – kui Keskerakond teeks selle ettepaneku, siis ma ütleksin, et see on täiesti loogiline, aga IRLi puhul see tundub veidike populistlik,» rääkis politoloog.

Võrreldes nelja suurema erakonna juhte, on IRLi esimeest Mart Laari Saartsi hinnangul olnud valimiskampaania ajal olnud kõige vähem näha, Saarts ütles, et on selge, et vana Isamaa seltskond ei ole IRLis enam juhtpositsioonil, ning et erakond pole veel lõplikult paika loksunud ei oma programmi ega siseprotsessidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles