Hääletamise võimalusi tutvustav kampaania maksab 90 000 eurot

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader valimiskooli videost.
Kaader valimiskooli videost. Foto: http://vvk.ee/riigikogu-valimised-2011/kampaania

Vabariigi valimiskomisjon alustab käesoleval nädalal kodanikele suunatud teavituskampaaniaga, mille eesmärgiks on teadvustada erinevaid hääletamise võimalusi ning eelhääletamise, elektroonilise hääletamise ja valimispäeva aegu, kampaania maksab 90 000 eurot.

«Peamine kodanike teavituskampaania «Sinu häälel on jõud» algab 21. veebruaril nii televisioonis, välimeedias kui ka internetis. Teavituskampaania valmis vabariigi valimiskomisjoni, reklaamiagentuuri Division ja meediaagentuuri Initiative koostöös,» sõnas valimiskomisjoni pressiesindaja Erki Peegel.

Täiendava kampaania osana valmis vabariigi valimiskomisjoni ja Teater NO99 koostöös videoloeng «Valimiskool 8». «See loeng kirjeldab teatrile omasel kunstilisel moel erinevaid hääletamise võimalusi, samuti seda, miks tasub valima minna ning kuidas mõjutab iga üksik hääl valimistulemusi. Me loodame selle loenguga jõuda ka inimesteni, kes on seni olnud poliitiliselt vähemaktiivsed,» selgitas Peegel.

«Videoloengut on võimalik vaadata internetis, samuti näeb lõike valimiskoolist alates 14. veebruarist ka ETV ja ETV2 ekraanil,» lisas Peegel.

Kampaania kogumaksumus on Peegli sõnul ca 90 000 eurot.

2011. aasta riigikogu valimistel on hääleõiguslike inimeste arv 912 565, nendest naisi on 509 042 ja mehi 403 523. Hääleõiguslike inimeste arv on võrreldes 2007. aastaga ca 15 000 võrra kasvanud. Riigikogu valimiste korraldusse on kaasatud ligi 4000 inimest üle Eesti, kokku on valimisjaoskondi 625.

Riigikogu valimistel toimub elektrooniline hääletamine 24. veebruarist 2. märtsini, eelhääletamine 28. veebruarist  2. märtsini, valimispäev on pühapäev 6. märts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles