Politsei uurib kahte poliitilise välireklaami rikkumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei müts.
Politsei müts. Foto: Elmo Riig / Sakala

Politseis on alustatud kaks väärteomenetlust poliitilise välireklaami keelu võimaliku rikkumise kohta, kuigi kaebuseid on laekunud veelgi enam.

Esimene väärteomenetlus puudutab juhtumit Tallinnas, kus sõiduki välisküljel oli poliitiline reklaam. Teine menetlus toimub Järvamaal, kus poliitiku plakatid on keeluajal paigaldatud bussipeatuse ootepaviljonile ning välistendile.

Politsei pressiesindaja Martin Luige ütles Postimees.ee’le, et menetluse käigus selgitatakse välja, kas tegemist on poliitiku korraldatud tegevusega või on plakatid kleepinud keegi teine.

Politsei väitel on nad saanud ka kaebusi Eerik-Niiles Krossi plakati kohta Pärnus bussipeatuses - kuigi tegemist oli kutsega raamatukogus korraldatavale üritusele, moodustas kandidaadi pilt plakatist suurema pinna ning möödakäijatele oli see tajutav poliitilise välireklaamina.

Pressiesindaja väitel on politsei esmane tegevus suunatud rikkumise lõpetamisele ja ka kirjeldatud juhtumi puhul eemaldati plakat.

«Politsei kontrollib kõiki juhtumeid. Ka neid, kus kodanikud arvavad, et poliitiline välireklaam on kortermaja ühiskoridoris seinale pandud poliitiku plakat,» sõnas Luige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles