Politsei: Reformierakond ei rikkunud valimisreklaami keeldu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üritusele kutsuv plakat
Üritusele kutsuv plakat Foto: Postimees.ee lugeja / 25.06.2008

Postimees.ee poole pöördus tähelepanelik lugeja, kelle hinnangul tegi Reformierakond Haapsalus keelatud reklaami, kuid politsei hinnangul polnud reklaamidel poliitilise välireklaami tunnuseid.

«Reformierakond rikub Haapsalus head valimistava?» küsis lugeja, kelle sõnul toimus 10. veebruaril üritus «Tule kontrolli oma silmi.»

Lugeja väitel olid plakatid üle linna ja Reformierakonna värvides ning sama kirjastiiliga kui erakonna tavalistel plakatitel.

«Halva maiguga üritus igatahes - kas politsei on sellise sündmuse kohta avalduse saanud,» soovis lugeja teada.

Politsei pressiesindaja Kristi Kaisi sõnul on poliitiline välireklaam keelatud alates 26. jaanuarist, kuid fotol pole tuvastatav poliitilise välireklaami tunnused ja seega menetlust ei alustata.

Kaisi väitel on poliitiline välireklaam üksikkandidaadi, erakonna või erakonna nimekirjas kandideeriva isiku või nende logo või muu eraldusmärgi või programmi reklaamimine hoonel, rajatisel, ühistranspordivahendi või takso sise- või välisküljel.

Kais lisas, et kuulutused ja plakatid, mis kutsuvad erakonna üritusele ja on paigutatud avalikku kohta, ei ole käsitletavad poliitilise välireklaamina, kui sellel kasutatav üksikkandidaadi, erakonna, erakonna nimekirjas kandideeriva isiku, nende logo, muu eraldusmärk või programm ei moodusta plakatist domineerivamat osa, kui teave koosoleku kohast, ajast või muust teabest seoses üritusega.

«Täname kodanikku tähelepanelikkuse ja pöördumise eest,» lisas Kais.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles