Hänni: riigikokku pääseb paarkümmend naist

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liia Hänni.
Liia Hänni. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

E-Riigi Akadeemia e-demokraatia programmi direktor Liia Hänni hinnangul pääseb 6. märtsil toimuvatel riigikogu valimistel parlamenti paarkümmend naist.

Eesti Naiste Ümarlaud analüüsis täna, kuidas kajastavad Eesti praeguste parlamendierakondade valimisprogrammid soolise võrdõiguslikkuse küsimusi, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Erakondade esindajatel tuli selgitada, millised Euroopa Liidu naiste ja meeste võrdõiguslikkuse strateegias toodud valdkonnad on jäänud Eestis vajaliku tähelepanuta ja mida kavatseb erakond  riigikokku saades ette võtta.

ELi naiste ja meeste võrdõiguslikkuse strateegia puudutab meeste ja naiste võrdväärset majanduslikku iseseisvust, töö ja pereelu ühitamist, võrdväärse töö eest võrdse tasu maksmise põhimõtet, soolise vägivalla lõpetamist ja ka soolist tasakaalu otsustusprotessides.

Mitmeski küsimuses on erakondadel sarnaseid lubadusi, mille elluviimist võib pärast valimisi oodata, näiteks meetmed pere- ja lähisuhte vägivalla tõkestamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles