Strandberg: peaminister peab olema selge mõtlemise ja terava pilguga

Kadri Ratt
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Strandberg
Marek Strandberg Foto: Pm

Riigikogu roheliste fraktsiooni aseesimehe Marek Strandbergi sõnul on see erakonna peaministrikandidaadi valimisel teisejärguline küsimus, mitmendal kohal keegi nimekirjas paikneb.

«Teadupoolest nimetab peaministri president. Ja president saab nimetada seda, kel toetust ja samas ka iseloomu. Kaarel Tarandil oli roheliste valimisnimekirja toetus,» rääkis Strandberg Postimees.ee´le.

«Ma saan aru, et paljude politoloogide jaoks ongi võimudel selline viisakas ja Brežnevi-aegne tähendus. Parteid juhtiv päss on ka riigi kõrgem juht ja asi vask,» ütles ta vastuseks politoloog Rein Toomlale, kelle hinnangul oli Kaarel Tarandi nimetamine roheliste erakonna peaministrikandidaadiks ebaloogiline valik.

Roheliste ja vabade kodanike mudel on Strandbergi sõnul teistsugune. «Usaldusepõhine,» tähendas ta. «Mõelgem nii: miks peaks valituse juht olema ühe partei liider. Valituse juht peab suutma tegeleda valituse koostööga, mitte partei tahte pealesurumisega. Kas pole?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles