Laar: eelarvetasakaalu nõue tuleks põhiseadusse kirjutada

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar Isamaa ja Res Publica Liidu suurkogul.
Mart Laar Isamaa ja Res Publica Liidu suurkogul. Foto: Liis Treimann / Postimees

IRLi esimees Mart Laar kommenteeris Euroopa Keskpanga nõukogu liikme Axel Weberi tänast avaldust, et euroriigid peaksid eelarvepuudujääki põhiseadusega piirama, meenutades, et IRL on ettepaneku eelarvetasakaalu põhiseadustamiseks Eestis teinud.

Täna Tallinnas samuti Weberiga kohtunud Laar ütles, et tegemist on õigete põhimõtetega, mille seadusesse kirjutamise nimel kavatseb IRL edasi töötada. 

«Kõige tõsisem vastuväide IRLi ettepanekule on kahtlematult seisukoht, et põhiseadus on püha ja seda ei tohi niisama lihtsalt muuta,» ütles Laar. «Samas on eelarvetasakaal põhimõte, mis on meie lastele ja lastelastele kindlustuspoliis tulevikuks.»

Laar lisas, et laenuraha on kui narkootikum, mida korra proovides on hiljem raske loobuda. «Kergekäeliselt võetud laenud tuleb meie lastel ja lastelastel aga kinni maksta,» rõhutas poliitik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles