Laar: kesk, reform ja sotsid kasutavad «valimisparte»

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peibutuspardid
Peibutuspardid Foto: Corbis / Scanpix

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Mart Laar juhib tähelepanu sellele, et Reformierakond, Keskerakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond kasutavad oma valimiskampaanias peibutusparte.

«Kui rohelised ja IRL valimisparte ei kasuta, siis Keskerakond, Reformierakond ja sotsiaaldemokraadid on oma esindajad europarlamendist üles seadnud, teades samas ja
kuulutades seda ka avalikult, et valituks osutumise korral nad riigikogus tööle ei asu,» ütles IRLi esimees partei pressiesindaja teatel.

Laari hinnangul on selline käitumine valijate lihtlabane petmine, mis on eriti kummaline «uut poliitikat» lubanud sotsiaaldemokraatide puhul.

«Kuidas käituks tarbijakaitseamet, kui ostjale pakutakse vitriinis uhkeid ja kauneid õunu, ostmise järel aga selgub, et paberisse on mingid vissid pakitud,» küsib Laar.

Tema sõnul peaks selle ärahoidmiseks peaksid kandidaadid valimiskomisjonile kinnitama, et asuvad  valituks osutumise korral tõepoolest valitud kohale. «Selleks, et see avaldus ei jääks vaid sõnakõlksuks, annab kandidaat ka avalduse, mis lõpetab valituks osutumise korral automaatselt volitused, mis on ühitamatud valitava ametikohaga,» lausus Laar.

«Sellisel juhul teab iga kandidaat, et kandideerimisel edu saavutamise korral pole tal enam taandumisteed ja antud avaldus lõpetab tema töö tema eelmises ametikohas,» ütles IRLi esimees. «Sellise korra kehtestamine tagaks ausa mängu ning lõpetaks valijate petmise.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles