Toobal: Ligi ordeni teenis välja Eesti rahvas

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis tehtud foto valimisplakatist.
Viljandis tehtud foto valimisplakatist. Foto: priittoobal.blogspot.com

Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali hinnangul teenis rahandusminister Jürgen Ligile presidendi otsusega antud riigivapi teenetemärgi ära hoopis Eesti rahvas.

«Sel nädalal teatas president Ilves, et otsustas anda rahandusminister Jürgen Ligile riikliku teenetemärgi teenete eest Eesti liitumisel euroalaga. Iseenesest võibolla tore žest, aga tähelepanuta jääb see, et tegelikkuses on tõeliseks kangelaseks hoopis Eesti rahvas, kes on suutnud vaatamata majanduskriisile ja euro nimel tehtud kärbetele hakkama saada,» kirjutas Toobal oma ajaveebis.

«Samamoodi peaks kangelase tiitleid jagama kohalikele omavalitsustele, mis vaatamata julmadele kärbetele on enamik siiani suutnud vee peale jääda. Siinkohal ei ole mõtet valitsust kiita, vaid tublisid vallajuhte, kes keskvõimu rappimistele vaatamata oma linnasid ja valdasid suudavad stabiilsel kursil hoida. Oluline on veel, et lisaks otsestele rahalistele kärbetele on omavalitsustele ja lisaülesandeid pandud, katmata seda vajalike vahenditega,» meenutas Toobal.

«Hakkama kästi saada väiksema rahaga ning lubati, et küll kunagi saate tagasi. See kunagi pole siiani saabunud, omavalitsused jätkavad kärbitud tulubaaside kursil. Kui majandus tõepoolest nii kenasti kosub nagu valitsusliikmed meile pidevalt räägivad, siis miks ei anta linnadele ja valdadele tagasi, mis neilt ära võeti?» küsis tsentripoliitik.

«President peaks Ligile ordeni kätteandmisele rõhutama, et ilma Eesti rahva tubliduseta poleks ei eurot ega ordenit ja manitsema, et inimestelt ja omavalitsustelt võetu tuleb tagasi anda. Võibolla olekski õigem preemiaid enne mitte jagada kui äravõetu on tagastatud ja korralik majanduskasv ette näidata,» pakkus Keskerakonna peasekretär välja.

Hinnatõusude minister

«Omalt poolt kingin Ligile ka ordeni ja uue ministrikoha – hinnatõusude ministri portfelli on ta küll auga välja teeninud. Selge on see, et Eesti majandus on seotud nii Euroopa kui ka maailma majandusega, kuid ometigi oleks valitsusel võimalik hinnatõusu kontrollida ning lõhet rikaste ja vaeste vahel vähendada. Seda aga ei taha valitsus vahetult enne parlamendivalimisi sel lihtsal põhjusel teha, et nii tunnustaksid nad opositsiooni ettepanekuid,» väitis Toobal.

Hinnatõusu ordeni võib Toobali hinnangul Ligile auga rinda riputada, kuid Riigivapi III klassi teenetemärgi teenis küll välja Eesti rahvas, mitte rahandusminister ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles