Wikileaks: Ansipi suhtes oli avameelseim tema parteikaaslane

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wikileaks.
Wikileaks. Foto: Postimees.ee

Homses Postimehes ilmuvast järjekordsest Wikileaksist saadud andmetel põhinevast Argo Ideoni artiklist selgub, et USA Tallinna saatkonnaga suheldes oli peaminister Andrus Ansipit puudutavatel teemadel avameelseim tema enda parteikaaslane.

Noore poliitiku, kelle nime saab teada homsest lehest, sõnul üritas Ansip teha 2007. aasta suvel riigikogust oma kummitemplit ning valitseda Eestit «presidentaalse» peaministrina.

Sarnast muret väljendasid toonasele USA saadikule teisedki poliitikud, kuid ettevaatlikumalt.

Artiklist saab ühtlasi teada, kes on need seitse noort poliitikut, keda USA saatkond 2008. aastal nimetas meie poliitika «tõusvateks tähtedeks», ning on võimalik kõrvutada, kui kaugele mainitud poliitikud tegelikult on jõudnud.

Tegu on teise artikliga, mis põhineb algselt Wikileaksi kaudu lekkinud ning hiljem Norra ajalehe Aftenposten abil ka Postimeheni jõudnud USA Tallinna saatkonna diplomaatilistel ettekannetel, mis on valminud aastatel 2006-2010.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles