Reformierakond: Keskerakonnaga me ühisosa ei otsi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip ja Keit Pentus uurivad arvutiekraani
Andrus Ansip ja Keit Pentus uurivad arvutiekraani Foto: Peeter Langovits

Reformierakonna peasekretäri Kristen Michali väitel on nende valimisprogrammis ühisosa kõige väiksem Keskerakonnaga, kuid teiste parteidega on sarnaseid ideid küll.

«Juba eetiliste väärtuste erinev hindamine viib selleni, et seda ühisosa me nendega otsima ei hakka,» nentis Michal.

Michali sõnul on kõigi erakondade eesmärgiks saavutada stabiilne majanduskasv, sest vaid sellel saavad toetuda ülejäänud lubadused.

«Eks seda ühisosa Eesti elu edasiviimiseks otsitakse alati ja nii ka meie – oleme kindlad, et tulevikus võimalike koalitsioonilepete tegemisel saame seda põhjalikumalt teha,» arvas Michal.

Peasekretär tõstis esile, et roheliste erakonnaga kattub neil eesmärk keskkonnakaitsest ja keskkonnaressursside suuremast väärtustamisest.

Sotsidega on Michali sõnul ühisosaks sotsiaalabi parem jagamine – et abivajajad saaks rohkem abi ja seda ei jaotataks neile, kes seda tegelikult ei vaja.

«Küll on Sotsiaaldemokraatide puhul endiselt natuke murelikuks tegev koostöö soov Keskerakonnaga ja soov tuntavalt makse tõsta, loodan siiski, et see on mööduv nähtus,» nentis Michal.

Kõige suuremaks peab Michal ühisosa aga IRLiga, sest neil kattuvad paljud majandusideed ning IRL on toetamas maksukoormuse alandamisest ja tööjõumaksude vähendamisest ning sotsiaalmaksu lae kehtestamisest. Lisaks on ühiseid mõtteid ka sisejulgeoleku ja välispoliitika vallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles