Fotod: üksmeele leidnud sotsid ja reformierakondlased esitasid Nestori presidendikandidaadiks (1)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Reformierakonna riigikogu fraktsiooni liikmed esitasid täna presidendivalimiste esimesse hääletusvooru oma kandidaadiks Eiki Nestori.

Täna keskpäeval vabariigi valimiskomisjoni viidud esildisel on kokku 43 allkirja, neist 15 SDE fraktsiooni kõikidelt liikmetelt ning 28 Reformierakonna fraktsiooni liikmetelt.

Ainsa Reformierakonna fraktsiooni liikmena ei andnud oma allkirja Igor Gräzin, kes põhjendas Postimehele, et ta lihtsalt ei jõudnud seda teha. Küll aga kavatseb ta esimeses hääletusvoorus siiski solidaarselt koos fraktsiooniga just Nestorile oma hääle anda.

Gräzin on juba varem öelnud, et ei pea presidendi institutsiooni üldse vajalikuks. Seetõttu ei kavatse ta tõenäoliselt teises ja kolmandas riigikogu hääletusvoorus enam üldse hääletada.

Loe lisaks: Gräzin jätab riigikogus presidendivalimistel ilmselt hääletamata

Kokku on Reformierakonnal riigikogus 30 liiget, kuid kuna Martin Kukk otsustas hiljuti riigikogust lahkuda ning tema asendusliige Peep Aru ei ole veel parlamendis ametivannet andnud, ei ole tema allkirja ka komisjonile esitatud avalduses. Eeldatavasti hääletab ta esimeses hääletusvoorus siiski koos fraktsiooniga.

Nüüdseks on kandideerimiseks vajalikud vähemalt 21 riigikogulase allkirja kokku saanud Mailis Reps, Allar Jõks ja Eiki Nestor. Kandidaate saab esitada homme kella 18ni, kuid tõenäoliselt ei tule enam ühtegi kandidaati juurde.

Reformierakonna ja sotsiaaldemokraatide kokkuleppe kohaselt esitatakse üheskoos esimeses hääletusvoorus kandidaadiks Eiki Nestor (SDE), teises ja kolmandas voorus Siim Kallas (RE). Seda muidugi juhul, kui esimeses voorus juba president ära ei valita.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles