Professor: Reformi ja IRLi vaevab valitsemisväsimus

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix / kollaaž Katri Karing

Valitsusparteide valimisplatvormide sõnum on kergelt skisofreeniline ning nende erakondade puhul torkab silma nii valitsemis- kui ka valimisväsimus, ütles Tallinna Tehnikaülikooli professor Rainer Kattel.

Opositsiooniparteide platvormid on samas selgemad ja julgemad – sotsiaaldemokraatidel ja Keskerakonnal on selgelt sisukamaid mõtteid nii tööturu, töötuse kui ka laiemalt majanduspoliitika ja maksude valdkonnas, rääkis Kattel ERR Uudistele.

Näidetena nimetas ta Keskerakonna sotsiaalsete töökohtade ja sektoriaalse majanduspoliitika ideid ning sotsiaaldemokraatide kapitaliturgude arendamise ja automaksu mõtet, samuti on tema hinnangul positiivne Arengufondi rolli väljatoomine Keskerakonnal.

Valitsusparteide puhul on Katteli sõnul aga silmatorkav kergelt skisofreeniline sõnum valijale: ühest küljest ei ole vaja midagi muuta, teisalt soovitakse tuua strukturaalseid muutusi majandusse.

«Valitsusparteidel torkab silma nii valitsemis- kui valimisväsimus, mis võib paljudele ka ülbusena näida, et ei viitsitagi enam arutada,» ütles professor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles