Jaan Toots lubab Rahvaliidu parlamenti viia

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaministriks pürgiv Jaan Toots Postimees.ee'le Rahvaliidu kontoris eksklusiivintervjuud andmas.
Peaministriks pürgiv Jaan Toots Postimees.ee'le Rahvaliidu kontoris eksklusiivintervjuud andmas. Foto: Peeter Langovits

Ehkki küsitlused ja ka analüütikud Rahvaliidule suurt valimisedu ei ennusta, valmistub erakond kampaaniaks ja vastne peaministrikandidaat Jaan Toots kinnitab, et tema soov on aidata partei üle valimiskünnise.

Rahvaliidu peaministrikandidaat leiab, et Eesti vajab pigem laiapõhjalist kui sarnase ilmavaatega vähestest parteidest koosnevat koalitsiooni, sest see aitaks rahva tahet paremini ellu viia, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Rahvaliidu esimehe Andrus Bloki arvates peaks Rahvaliidu juhitav valitsus olema spetsialistide valitsus, partei peaministrikandidaat Toots on aga teist meelt.

«Rahvaliit soovib, et tehtaks spetsialistide valitsus, see tähendab seda, et pannakse ministrikohtadele just nimelt need, kes on oma valdkonnas väga kõrgelt haritud ja suured spetsialistid, mitte parteipoliitika järgi,» lausus Blok.

Toots aga pooldab enda sõnul kindlasti poliitikute valitsust, kuid poliitikud peaks sellel alal olema vähemalt poolspetsialistid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles