Muuli: arvan, et Keskerakond kaotab need valimised

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna valimisplakat
Keskerakonna valimisplakat Foto: Peeter Langovits / Postimees

Ajakirjanik Kalle Muuli hinnangul kaotab Keskerakond riigikogu valimised, mis tähendab, et partei saab vähem hääli kui nelja aasta eest.

«BNSi tellitud viimase erakondade toetusuuringu järgi on Keskerakonna toetus langenud 3 protsendipunkti võrra, mis minu meelest näitab, et Edgar Savisaar võib teha mida iganes, aga tema põhitoetajate usku erakonna juhti need teod ei mõjuta,» sõnas ajakirjanik Anvar Samost Raadio 2 saates «Olukorrast riigis».

«Keskerakonna toetuse muutus on selline vea piiri piiril olev muutus, ehk et see võib olla ka sisuline muutus. Aga eestlaste seas Keskerakonna toetajaskonna vähenemine on suurem kui üldnumber,» lisas Muuli.

«Arvan, et Keskerakond kaotab need valimsed, mis tähendab, et partei saab vähem hääli kui eelmisel korral,» ennustas Muuli. «Ja oma osa on selles valimistulemuses ka vene raha skandaalil.»

«Neil valimistel pole tekkinud keskset teemat, mille üle vaieldaks või mida arutataks,» tõdes Kalle Muuli.

BNSi tellitud TNS Emori uuringu kohaselt langes Keskerakonna populaarsus pärast detsembris puhkenud rahastamisskandaali kolme protsendipunkti võrra 23 protsendile, kusjuures negatiivselt mõjus skandaal keskpartei positsioonile eestlaste seas, venelaste hulgas on Savisaare partei populaarsus aga tugevnenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles