Hõbemägi: üksikkandidaatidel pole kandepinda

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Hõbemägi
Priit Hõbemägi Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Ekspressi peatoimetaja Priit Hõbemägi ütles Kuku raadio saates «Keskpäevatund», et riigikokku pürgivad üksikkandidaadid vastandavad end poliitika peavoolusuunale, kuid neil napib kandepinda.

Hõbemägi rääkis, et ka Euroopa Parlamendi valimistel erakordselt suure häältesaagi kogunud Indrek Tarandi populaarsus tugines just vastandamisele.

«Tarandi puhul oli kaks olulist kriteeriumit – «Olen lahe mees ja tuntud teravmeelne kuju» ja tema programm oli «Olen vastu!»,» meenutas Hõbemägi.

«Ja nüüd on samasuguseid tegelasi,» märkis ta. «Artur Talvik on ka «Olen lahe kuju ja olen vastu» ja Leo Kunnas on «Olen spetsialist ja olen vastu», aga kandepinda ei ole.»

Ärimees Rein Kilk lisas, et Tarandi eeskuju peetakse toimivaks mudeliks. «Kõik teavad, et see töötab, aga kui nüüd see ära proovitakse, siis järgmine kord ilmselt selle lihtsalt vastu olekuga enam ei tulda välja,» leidis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles