Enim hõrenes roheliste valimisnimekiri

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu saal.
Riigikogu saal. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

20. jaanuariks esitasid vabariigi valimiskomisjonile dokumendid 9 erakonda ja 34 üksikkandidaati, kes soovivad osaleda riigikogu valimistel, valimiskomisjon kontrollis kandidaatide esitatud dokumentide vastavust seaduse nõuetele ja registreeris oma tänasel koosolekul riigikogu valimistele kokku 789 kandidaati, enim hõrenes Eestimaa Roheliste valimisnimekiri.

Kuna üks kandidaat Erakonnast Eestimaa Rohelised suri (Leo Suur) ja kas kandidaati samast erakonnast (Anneli Laante ja Sven Aluste) loobusid valimistel osalemisest, kandideerib 9 erakonna nimekirjades 757 inimest.

Kaks loobujat oli ka üksikkandidaatide hulgas (Volli Alt, ja Guido Paes), seega registreeriti 32 üksikkandidaati.

Vastavalt valimisseadusele võivad kandidaadid kolme päeva jooksul pärast registreerimist, s.o 28. jaanuari kella 18.00ni esitada kandideerimisest loobumise avalduse.

Tänasel koosolekul kinnitati maakonna valimiskomisjonide ja jaoskonnakomisjonide kulude eelarved riigikogu valimistel. Ühtekokku kulub riigikogu valimiste läbiviimiseks 2 178 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles