Samost: kas Reformierakond tahab Jüri Jaansonit kultuuriministriks?

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Jaanson istus Reformierakonna paati ja kandideerib kevadistel valimistel riigikogusse.
Jüri Jaanson istus Reformierakonna paati ja kandideerib kevadistel valimistel riigikogusse. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Ajakirjanik Anvar Samost imestas, miks on erakonnad valimisnimekirjades kõrgetele kohtadele paigutanud inimesi, kelle varasemad tööd ja tegemised ei viita võimekusele riigikogus tööd teha.

«Näiteks Jüri Jaanson on Andrus Ansipi järel Harju- ja Raplamaa valimisringkonnas Reformierakonna teine number. Olen näinud paari teleintervjuud temaga ja mina küll ei saa aru, millistel eeldustel hakkab riigkogus rajanema tema karjäär, sest parlamenti ta ju kindlasti saab,» tunnistas Samost Raadio 2 saates «Olukorrast riigis».

«Kas Reformierakond tahab Jaansonit kultuuriministriks panna?» küsis Samost. «Erakonnal on olemas mingi soov, miks nad tahavad, et tubli sõudja saaks parlamenti, kus aga eeldused tööks on hoopis teistsugused.»

Samas ringkonnas kandideerib sotsiaaldemokraatide nimekirjas näiteks juuksur ja seriaalinäitleja Liina Vahter.

«Ida-Virumaa ning Jõgeva- ja Tartumaa on näiteks sellised valimisringkonnad, kuhu erakondadel on kombeks saata selliseid Võsa-Petsi tüüpi kandidaate,» sõnas Samost. «Seal ei oskaks mina kellegi poolt hääletada.»

«Umbes kaks erakonda esineb enam-vähem sama hea rivistuses kui varemgi ja need on võimuerakonnad. Kõik teised erakonnad on kõvasti lahjenenud oma esinduses või sootuks näo kaotanud,» leidis ajakirjanik Kalle Muuli.

«Väga suur palk ei tähenda, et riigikokku pürgiks paremaid inimesi. Süsteem toodab seda, et erakondadele üha vähem jääb järele mõtlevat ollust, lahkuvad need, kes rahastamistrikke ja poliitilist kombinatoorikat ei taha taluda ja mänguga kaasa minna,» hindas Muuli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles