Ruussaar: «pean saama riigikogusse, muidu suren 2011»

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisreklaamid Viimsis.
Valimisreklaamid Viimsis. Foto: Liis Treimann

Ajakirjanik Ainar Ruussaar ütles Kuku raadio saates «Keskpäevatund», et tänavused riigikogu valimised võiks lühidalt kokku võtta parafraasiga «ma pean saama riigikogusse, muidu suren 2011».

Ärimees Rein Kilk rõõmustas, et tänavused valimisnimekirjad on nagu Noa laev. «Siin on kõik esindatud, kõik liigid, kõik võimalikud poliitikute liigid. Valijal peaks olema rõõmu ja võimalusi kui palju!»

«Nimetage üks tüüp, kes siit puudu on!» sõnas Kilk.

Eelmisel nädalal valmistas kõneainet Robert Antropovi kiire loobumine Reformierakonna mantlist ja hüpe IRLi ridadesse. Ruussaare arvates näitab Antropovi juhus seda, et maailmavaade ei mängi mingit rolli. «Kui ma ei ole pumba juures, siis mind ei ole olemas. Ja kui keegi alates presidendist ja lõpetades parteilastega veel pärast Antropovi juhtumit hakkab ütlema, et miks te halvustate poliitikuid, siis vaadake peeglisse.»

Valimislubadused on sarnased

Ajakirjanik Priit Hõbemägi rääkis, et enamasti on erakondade lubadused sarnased. «Kõikide erakondade lubaduse juures sai tõmmata ringi teise erakonna sarnase lubaduse juurde. Sõnastus on teistsugune, aga lubavad kõik ühte ja sama asja.»

«Kui vaadata nelja suuremat erakonda, siis ükskõik millise kombinatsiooni puhul nende põhilubaduste põhjal on teha väga lihtne koalitsioonilepe,» lisas Ruussaar. «Mis mulle kolme (IRL, Keskerakond, SDE) erakonna puhul silma torkas, et nad kavatsevad oma valimislubaduste kaudu sekkuda väga jõuliselt turumajandusse ehk vähendada põhilisi hindu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles