Kaarel Tarandi koht roheliste nimekirjas jäi tagasihoidlikuks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Tarand.
Kaarel Tarand. Foto: Toomas Huik

Niinimetatud vabakandidaadina Eestimaa Roheliste nimekirjas riigikokku kandideeriv Kaarel Tarand on küll Tallinna kesklinna valimisringkonnas erakonna esinumber, kuid üleriigilises nimekirjas siiski alles 12. kohal.

Täna Vabariigi Valimiskomisjonile üle antud Eestimaa Roheliste üleriigilise valimisnimekirja esitosinas on kultuuriajakirja Sirp peatoimetaja Tarand viimane, teda edestavad Aleksei Lotman, Eerik-Niiles Kross, Marek Strandberg, Artur Talvik, Valdur Lahtvee, Pille Tomson, Peep Mardiste, Urmas Hallika, Triin Veber, Heiki Valner ja Rasmus Lahtvee.

Valimispiirkondade esinumbrite seas on lisaks Tarandile veel kuus roheliste nimekirjas kandideerivat vabakandidaati – teleajakirjanik Üllar Luup (Jõgeva- ja Tartumaa), filmiprodutsent ja stsenarist Artur Talvik (Harju- ja Raplamaa), riigiametnik Urmas Hallika (Ida-Virumaa), julgeolekuspetsialist Eerik-Niiles Kross (Pärnumaa), looduskaitsja Pille Tomson (Võru-, Valga- ja Põlvamaa) ning muusik Jaan Sööt (Järva- ja Viljandimaa).

Mujal leiab nimekirjade eesotsast partei liikmed: Tallinnas Mustamäe ja Nõmme linnaosas Marek Strandbergi ning Haaberstis, Põhja-Tallinnas ja Kristiines Valdur Lahtvee. Hiiu-, Lääne- ja Saaremaal on esikandidaadiks seatud Aleksei Lotman, Lääne-Virumaal Allan Jaakus ning Tartu linnas Peep Mardiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles