Viidik: ajakirjanik peaks olema nii sõltumatu kui üldse võimalik

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maalehe peatoimetaja Aivar Viidik.
Maalehe peatoimetaja Aivar Viidik. Foto: Maaleht

Maalehe peatoimetaja Aivar Viidik leidis ajakirjanike kandideerimist valimistel kommenteerides, et kuigi ühest küljest on see kodanike põhiseaduslik õigus, peaks ajakirjanikud teisalt olema nii sõltumatud kui üldse võimalik.

«See on keerukas küsimus ja konkreetselt kandideeriva Peeter Ernitsa küsimuses pole ma meie töösuhte osas kaugeleulatuvaid otsuseid teinud,» sõnas Viidik Postimees.ee’le.

«Isiklikult ja ametieetika seisukohalt peaks olema ajakirjanik nii sõltumatu kui üldse võimalik, eriti poliitikaajakirjanik,» rõhutas ta.

«Olgu, ühest küljest on tänu su ajakirjanduslikule tegevusele ja arvamusartiklitele su vaated ühiskonnaasjadele hästi teada, aga kui väljaanne ikka on sõltumatu (meil on ju ka parteiajakirjandust olemas, seal on see igati aktsepteeritav) ja seal mõjukas ajakirjanik mingit poliitilist vaadet või kildkonda esindab, siis kallutab see paratamatult väljaannet,» leidis Viidik.

«Minu professionaalne ja isiklik seisukoht on, et poliitikaajakirjanik ja uuriv ajakirjanik ei tohiks end siduda ühegi poliitilise rühmitusega ega ka ühegi mõjugrupiga,» rõhutas Maalehe peatoimetaja.

«Sirbi peatoimetaja Kaarel Tarandi kandideerimise puhul on see eelkõige tema ja tema tööandja vaheline küsimus,» sõnas Viidik. «Mina esindan Ekspress Gruppi, meie ei tolereeri seda, aga ma ei taha teiste kohta arvamust avaldada.»

«Ja võibolla Kaarel Tarand ei esinda ka klassikalist poliitika- või uurivat ajakirjandust selles mõttes,» arutles Viidik.

Mitmed ajakirjanikud nagu Sirbi peatoimetaja Kaarel Tarand, Tegelikkuse Keskuse peatoimetaja Juku-Kalle Raid ja Maalehe peatoimetaja asetäitja Peeter Ernits, aga näiteks ka Kanal 2 saatejuhid ja ajakirjanikud Üllar Luup, Heiki Valner, Peep Taimla ja Peeter Võsa kandideerivad seekordsetel riigikogu valimistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles